Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Aydın İş Dünyası İle Bir Araya Geldi

İstihdam Seferberliği Aydın İş Dünyası Buluşması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla Aydın Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi

Toplantıya Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ve Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın katıldı.
TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasından yeni bir istihdam seferberliği çağrısı üzerine, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte günlerce, gecelerce beraber çalıştıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, 25 Şubat’ta başlattıkları İstihdam Seferberliğini, 81 il ve 160 ilçedeki, 365 Oda ve Borsanın üstlenerek, canla başla çalıştıklarını söyledi.
Her ildeki Oda ve Borsa bünyesinde, destek ve teşvik tanıtım merkezleri kurdukları bilgisini aktaran Hisarcıklıoğlu, “Böylece bu kampanyayı tüm ülke çapında tanıtıyor, en geniş katılımın sağlanması için çalışıyoruz. Tüm işletmelerimize, kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz” dedi.
Hisarcıklıoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yerel teşkilatları, valiler, kaymakamlar, Muhasebeciler ve Mali Müşavirlerle ortak toplantılar düzenlediklerini, illerdeki en büyük ve en çok istihdam sağlayan firmalar ile bire bir görüşüldüğünü anlattı.
Aydın ve çevre illerdeki iş dünyasına ve işverenlere çağrıda bulunan TOBB Başkanı “En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, iki tarafta da kazançlı olun, işinizi geliştirin. Ekonominin büyümesine katkınız olsun. Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik. Kaybetmeyeceğiz. Bereketli ve umut dolu bir geleceğe merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.” Dedi.
-Bakan Zehra Zümrüt Selçuk
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Türkiye ekonomisinin çok büyük bir ivme kaydettiği, son 3 yılın büyüme rakamlarında bunu gördüklerini ifade etti.
Dünya Bankasının her yıl yayınladığı iş yapma kolaylığı endeksinden bahseden Selçuk, Türkiye'nin son 3 yılda bu alanda önemli mesafe aldığını vurguladı.
Teşvik ile sağlanan avantajları anlatan Selçuk; “Bu yeni teşvik ile devletimiz, vatandaşlarımızın iş bulabilme imkânını artırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bugüne kadar görülmemiş bir istihdam teşviki sunuyor. Şimdi işverenlerimizle beraber elimizi taşın altına koyma ve sorumluluk alma vakti." diye konuştu.