Aydın İl Turizm Toplantısı Kuşadası’nda Yapıldı

Aydın'da turizm sektörünün sorunları Kuşadası'nda düzenlenen II Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda masaya yatırıldı. TÜRSAB Kuşadası Temsilciliği tarafından düzenlenen ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in başkanlık yaptığı toplantı Kuşadası Batıhan Hotel'de gerçekleştirildi.

Didim Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla’nın katıldığı Toplantıya Vali Köşger, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Fahrettin Çiçek, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile güvenlik kurumlarının yöneticileri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda TÜRSAB tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından sektör temsilcileri turizm sezonuyla ilgili görüşlerini ve önerilerini anlattı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, başarılı bir turizm sezonu için el birliği ve koordinasyon içinde hareket edileceğini belirterek, "Sektörün sorunlarını bilen, yaşayan sizlersiniz. Siz bir adım atarsanız biz üç adım atarız. Her türlü desteğe hazırız. Tek isteğimiz çözümün de takipçisi olmanızdır. Hiçbir ön yargımız veya kafamızın arkasında farklı bir düşüncemiz yok. Sektörün talep etmesi gerekiyor. Yetki alanımızda, mevzuata aykırı hiçbir olumsuzluk istemiyorum. Gerekli tedbirler alınacak. Tüm müdürler koordineli çalışacak. Hedefimiz geçen yıldan daha iyi bir turizm sezonu yaşamak. Kuşadası ve Didim başta olmak üzere ilimizdeki tüm turizm destinasyonlarında her türlü önlemi aldık" dedi.

Toplantıda konuşan BTK Başkanı Eda Yurtcan, Vali Köşger’den 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu’nun yürütülmesi, yönetmenlikler ile ilgili uygulamada karşılaşılan sorunlar ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmenin yanı sıra bölge turizmi ve destinasyon tanıtımı ile ilgili olarak böyle bir toplantı düzenlemesini istediklerini belirtti. Yurtcan, söz konusu konular hakkında bilgi vererek yerel yönetimlerden ve İl Turizm Müdürlüğü’nden destek istediklerini ifade etti.
Aydın Valisi Köşger, KODER, TÜRSAB, ATRO, İl Turizm Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin bir araya gelerek sıkıntılara ortak çözüm bulunmasını istedi. Gözlemlediği sıkıntıları dile getiren Köşger, valilik olarak gereken desteği vereceklerini ancak yetki alanları içerisinde mevzuata aykırı hiçbir işe müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Vali Köşger, alternatif turizm kollarına yönelmenin zorunlu olduğunu, turizmi 12 aya yaymak için çaba gösterilmesini beklediklerini sözlerine ekledi
Aydın Valisi Köşger, yaşanan sıkıntıları çözmek için KODER, TÜRSAB, ATRO, İl Turizm Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin bir araya gelerek sıkıntılara ortak çözüm bulunmasını istedi. Turizmin hareketli olduğu yerlerde özellikle alt yapının önemli bir sorun olduğunu belirterek yaşadığı, gözlemlediği sıkıntıları dile getirdi. Valilik olarak destek verileceğine ancak yetki alanları içerisinde mevzuata aykırı hiçbir işe izin verilmeyeceğine dikkat çeken Vali Köşger, alternatif turizm kollarına yönelmek gerektiğini ve turizmi 12 aya yaymak için çaba gösterilmesini beklediğini söyledi.
Turizm paydaşları da işletmelerde üniversite öğrencilerinden daha çok faydalanmak istediklerini, bu konuda rektörlük ile birlikte ortak proje geliştirmek gerekliliği üzerinde durdular. Turizmin süreklilik kazanabilmesi, fikirlerin yürütülmesi için ortak toplantıların arttırılması gerektiğini söylediler. Belediye Başkanları da ilçelerindeki turizme kazandırılacak yerler konusunda destek istediler, ortak proje geliştirmenin önemli olduğunu söylediler. Tanıtımın şartlara göre Aydın ili çatısı altında veya destinasyonların ayrı ayrı kendilerini tanıtmaları için karar alındı. Toplantıda karşılıklı fikir alışverişinin yararlı geçtiği ve Eylül veya Ekim ayında Didim’de toplanılması olumlu bulundu. Kurumlar arasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için ayrıca kendi aralarında toplantılar yapılması gündeme alındı.

kuşadası, didim, aydın, turizm