Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Didim Ticaret Odasını Ziyaret Etti

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız seçim çalışmaları kapsamında Didim Ticaret Odasının misafiri oldu.

Yıldız, Ticaret Odasının yeni yönetim ve meclisine hayırlı olsun dileklerini iletti.Misafirlerine hoş geldiniz diyen ve ziyaretleri için teşekkür eden Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş 17 Nisanda görevi devraldıklarını, Didim turizmi ve ticaretinin gelişmesi için projelerine altyapı oluşturduklarını belirtti. “Aydın Milletvekillerimizi Didim’in tüm sorunları için ziyaret edeceğiz, yoracağız” dedi.
İlçenin sorunlarının tespiti ve çözümü için kurumların bütüncül bir yaklaşımla çalışmaya ihtiyaç var diyen Erbaş, koordinasyon konusunda çalışmalar yapacaklarını belirtti. Seçim çalışmalarında Milletvekili Yıldız’a kolaylıklar dileyen Erbaş, “Ülkemiz ve ilçemiz adına İyi bir netice ile sonuçlanmasını temenni ediyorum” dedi.
Didim CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Didim’in gelişmesi için bizim iktidarımızda siyaset üstü bir yapı olacak dedi. Siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri birlikte hareket etmeli diyen Koçak, “ilçemizin sorunları için, çeşitli gerekçelerle bekleyen projelerimiz için Sivil toplumla gidelim, isteyelim” dedi.
2015 yılında milletvekili seçildiğini hatırlatan Hüseyin Yıldız görev yaptığı süre içerisinde ülkenin çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Geçen süre içerisinde de yılda sadece bir gün devamsız yaparak Aydın’ın sorunlarını tüm platformlarda dile getirmeye çalıştığını ifade etti.
Jeotermal santrallerin olumsuz etkileri, Turizm teşvikleri, Didim bölünmüş Karayolunun tamamlanması, Kazıklı havaalanı yolunun yatırım gündemine alınması konularında girişimlerde ulunduğunu belirtti. Aydının en büyük sorunu olarak gördüğü jeotermal santrallerin gelişmiş ülkelerde çöpe atılan teknoloji ile yapıldığını belirten Yıldız, Didim ve Kuşadası’nda da yapılmasının önüne geçtiğini belirtti. Yıldız, Jeotermal enerjinin seracılık ve ısınmada kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Aydın çıldır havaalanının gerekli yatırımlar yapılarak yolcu uçaklarına açılması gerektiğini, Didim’deki hazine arazilerinin özellikle Altınkum’da Vakıflara ait alanın halkın kullanımına uygun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Her projeyi beraber takip etmeliyiz. Hep birlikte birleşerek planlama yapmalıyız. Ben bu konuda Belediye başkanları ile görüşürüm. Ama süreci doğru planlayalım, Siz sorunları tespit edeceksiniz biz takip edeceğiz, dedi.
Stratejik planlama yaparak, ortak bir akıl etrafında kümelenmeliyiz diyen Erbaş “bu şekilde kamuda da etki uyandırmalıyız, Kentteki STK’lar ve seçilmişler didim için lobi yapan hale gelmeli, Fizibilitesi yapılmış projelerle gerekli mercilerin kapısını çalmalıyız” dedi. Ziyaretleri için milletvekili Hüseyin Yıldız’a tekrar teşekkür etti.
Ziyarete ev sahibi Didim Ticaret Odası adına; Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Başkanı Mete Telyakar, Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Ebubekir Apaydın ve Ali Hikmet Atilla, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Teke, Celal Gümüş ve Enver Demirtaş, Meclis Üyeleri Gül Börekçi, İzzet Dönmez, Serdar Ece, Evren Kamacı ve Ceren Turan katıldı.

Aydın, Milletvekili, Hüseyin Yıldız