Başkan Yardımcımız Ali Hikmet Atilla Pasifik Asya Turizm Örgütünün (PATA) Genel Kuruluna Konuşmacı Olarak Katıldı

Genel Kurul ve eşzamanlı olarak düzenlenen turizm fuarına katılan Yönetim Kurulu Başkan yardımcımız Ali Hikmet Atilla Kardeş şehirler hakkında düzenlenen panelde de konuşmacı olarak bulundu. Atilla’nın gözlem ve fikirlerini şöyle;

Amaç Yereli Öne Çıkarmak

Malezya’nın Lavkawi adasında, 12.09/14.09.2018 tarihleri arasında Pasifik Asya Turizm Örgütünün (PATA) Genel Kurulu oldu, Genel Kurula dünyanın dört yanından Siyasetçiler, Turizm Örgütleri Temsilcileri ve Turizmciler katıldılar. Genel Kurulun açılışını Malezya Başbakan Yardımcısı Dr. Wan Ismail ve Malezya Turizm, Sanat ve Kültür Bakanı yaptı. Genel Kurul esnasında bir de fuar düzenlendi. Fuarda ağırlıklı Güneydoğu ve Doğu Asyadan turizmciler vardı, fakat dünyanın diğer bölgelerinden de yoğun katılım oldu. Turizm dünya rekabetinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu tür etkinlikler ile Turizm sayesinde ülkeler kendilerinde mevcut bulunan, yaşayan kültürü, tarihi, doğa güzelliğini, kısacası bütün değerlerini dünyaya duyurma şansını yakalamaktalar. Fuar esnasında en fazla ilgiyi çeken İsviçre Belediyeler Birliği Başkanının Başkanlık ettiği, Onursal Başkanının Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olduğu ve Genel Sekreterliğini Hüseyin Baraner'in yürüttüğü "Dünya Kardeş şehirlerBirliği" idi. İlgi duyması isminden ve amacından kaynaklanmaktadır. “Dünya Kardeşler Birliği” ile turizme değişik bir bakış açısı getirilmektedir. Bu Birlik ile yerelle daha fazla önem verilmek istenmektedir. Amaç yereldeki esnafın daha fazla kazanmasını sağlamak, dikkatleri yerele, bölgeye, kardeş şehirlere çekmektir.

Bu amaç ile Fuar bölgesinde bir de panel gerçekleşti. Panele bilhassa basının ilgisi çok fazlaydı. Panele Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Almanya Seyahat Birliği (DRV) Yurt dışı Komisyon Üyesi olarak katıldım, Mersin Belediye Başkanı ve Dünya kardeş Şehirler Birliği Onursal Başkanı Burhanettin Kocamaz, Uruguay’dan Enrice Lepehne, İsviçre Belediyeler Birliği Başkanı Thomas-Peter Binder, ve PATA'nın yetkilisi Trevor Weltmann katıldı.Panelde 3 ayrı kardeş şehrimizin olmasına rağmen Leros’u öne çıkardım ve Leros ile yapılan ve yapılması gereken ve düşünülen ortak çalışmalar hakkında bilgiler aktardım.Hem Panele, hem de fuara olan ilgiden de görülmektedir ki herkes turizmden para kazanmak istemektedir. Zaten burada yapılan en önemli şey elimizde bulunan, atalardan bize kalan değerleri sunabilmek, iyi sunan da kazanıyor.

Ali Hikmet Atilla, PATA, kardeş şehir,