Başkan Yardımcımız Atilla Ticaret Bakanlığı ve TOBB Tarafından Düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısına Katıldı

Ticaret bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 23 ŞUBAT 2018 tarihinde düzenlenen Bölgesel İstişare toplantısına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Ege Bölgesinden 73 Oda ve Borsa Başkanı katıldı. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın Başkanlığında yürütülen toplantıda Didim Ticaret Odasını temsilen Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla yer aldı.

Toplantı başlamadan evvel yazılı olarak gönderilen Bölge sorunları yapılan istişare toplantısın da tekrar ele alındı ve tespit edilen sorunlar Oda ve Borsa Başkanları tarafından Bakan Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu’na sunuldu. Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla da toplantıda söz alarak işletmelerin fizibilite raporları çıkarmadan açıldıkları, kar ve zarar edip etmeyeceklerine bakmadıklarını vurguladı. “bir işletme açalım da gerisi kolaydır düşüncesinden hareket ettiklerinden, beklentileri de gerçekleşmediğinde hayal kırıklığına uğradıkları bir gerçektir” dedi. Bundan dolayı da her isteyenin her istediği yerde işletme açmaması gerektiğini vurgulayarak, yeni işletme açmak için yasal bir düzenlemenin gerekli olduğunu Bakan Ruhsar Pekcan’a iletmiştir.