Başkanımız Hilmi Erbaş ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerimiz Milli Eğitim Müdürünü Ziyaret Etti

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ile Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Nuran Arslan, üyeler; Nuray Güneş, Öznur Kale, Meral Ağrı, Özgül Yılmaz Eskioğlu, Belgin Yılmaz Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir’i ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ile tanışan Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Milli Eğitim’in yaptığı çalışmalar, yürüttüğü projeler hakkında bilgiler aldı. Akdemir yeni eğitim sitemi hakkında da bilgiler aktardı.

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Oda bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin ilçemizde girişimciliğin özendirilmesi, kadınların iş hayatına katılması konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek “Bu amaçla yapılacak çalışmalardan en önemlisi henüz iş hayatına katılmamış bireylerin doğru tercihler yaparak verimli olabilecekleri meslekleri seçmelerini sağlamak, iş hayatında edindikleri tecrübeler ve doğru planlamalarla yapacakları girişimleri desteklemek olacaktır” dedi.
Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri de okullarda eğitim gören öğrencilerimizin kariyer hedeflerini doğru planlaması için Aileler ile Eğitimcilerin yönlendirmesinin dışında meslek dallarında uzmanlaşmış isimler, İlçemizde başarılı iş modelleri geliştirmiş girişimciler, Meslek Odaları Yöneticileri, Akademisyenler, İlçemizde faaliyet gösteren kurumlardaki Teknik kişilerin bilgilendirme yapmasının gençlerin ufkunu açması bakımından fayda sağlayacağını vurguladılar. Bu amaçla Meslek Tanıtım ve Girişimci Hikayeleri Günleri yapmak arzusunda olduklarını ilettiler.
Akdemir de gönüllü öğretmenlerden oluşturdukları proje ekibiyle Kadın Girişimcilerin bir araya gelerek önümüzdeki yaz tatilinde bu projeyi geliştirebileceklerini, yeni eğitim öğretim döneminde tüm yıla yayılacak şekilde meslek tanıtım günlerini yapabileceklerini önerdi.
Taraflar resmi yazışmaları başlatmak ve beraber çalışmak üzere sözleştiler.