Didim Berlin Turizm Fuarında

Dünyanın en büyük Turizm Borsası 06 Mart 2019 da kapılarını turizmcilere açtı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hikmet Atilla Fuarda İlçemizi Temsil etti.

2018 senesinde 170 bin kişi tarafından ziyaret edilen Berlin Turizm Borsası 2019 senesinde bu sayının daha fazla olacağında herkes hem fikir. Ortalama her sene %6 büyüyen turizm sektörü 2019 senesinde de büyüyeceğine dair işaretler gelmeye başladı. Dünyada en fazla seyahat eden Almanlar 2019 senesinde de rekoru yine ellerinde tutacaklardır.2016 ve 2017 senesinde Almanya Türkiye pazarında gerileme kaydetmişti.2018 de yükselişe geçti, buna rağmen Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkeler listesinde 2.sıradaydı.2019 da ise Liderliği tekrar alacağı kesin. Hatta Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig’e göre 2019 da 2015 yılının sayıları yakalanacak,yani 5 milyon üzeri olacaktır.
Alman pazarının Didim’e ilgisi artmakta. Nereden biliniyor. Fuara Didim adına katılan ve Belediye tarafından katılımı desteklenen Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla’ya göre, Didim’de birkaç otelde Alman Tur Operatörlerinin tek yetkilisi var,tek yetkililik alan tur operatörlerinin Didim’i sorunsuz satacağı kesin.Hatta kontenjan artışı yapan tur operatörleri var.
Fuar da Didim’i temsilen Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ve Turizmci Mustafa Şentürk bulunmaktalar. Didim bu sene ITB’ye Aydın Valiliği ile birlikte katıldı. Aydın’dan Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, AB Koordinatörü Reyhan Türkmen ve Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir katıldılar.
Standımızı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’da ziyaret etti. Bakan Didim Vegfeste geleceğini söyledi. Fuar da TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile de bir görüşme gerçekleştirildi.
Hikmet Atilla: Bu fuarda da görüldü. Didim aranan destinasyonlar arasında yerini almış. Eksiklikleri ve fazlalıkları ile turizmde rüştünü ispatlamıştır.

berlin, turizm, fuar