Didim Kaymakamı Mehmet Türköz Ticaret Odasının misafiri oldu

Didim kaymakamı Mehmet Türköz geçtiğimiz ay gerçekleşen seçimler ile yönetimi ve meclisi değişen Ticaret Odasına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette ev sahibi Didim Ticaret Odasını Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Başkanı Mete Telyakar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Celal Gümüş, Enver Demirtaş, İsmet Kartal ve Burhan Teke Meclis Üyeleri İzzet Dönmez ve Gül Börekçi temsil etti.
Türköz Ticaret Odası yönetim ve meclisinden; seçim süreci, Odanın hizmetleri ve fiziki altyapısı konusunda bilgiler aldı. Oda ve kültür merkezi konusunda bilgiler aktarılırken Kültür Merkezine büyük katkı sunan hayırsever Nurullah Kocabıyık anıldı. Nurullah Kocabıyık’ın ilçemize bir de okul kazandırdığı belirtilerek Hayırseverlerin ilçemizde yaptırdığı okullar konuşuldu. İlçemizdeki eğitim altyapısında iyileşme ve okullaşmadaki eksikliklerimiz dile getirildi. Bu konunun Ticaret Odası toplantılarında da dile geldiğini belirten Hilmi Erbaş, bu hususta Ticaret Odasının üzerimize düşeni de yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Meclis Üyesi İzzet Dönmez de Kaymakam Türköz’e Didim’de bu işe katkı sunmak isteyen hayırseverin olduğunu belirterek “yer gösterildiğinde bunu yerine getirecek arkadaşlarımız var” dedi. Hilmi Erbaş da ilçemize fen lisesi açılmasına karar verilirse Ticaret Odası olarak yurt eksikliğini de gidermeye hazırız, İlkokul ve ortaokul seviyesinde ilçemizdeki okullarımız önemli bir başarı yakaladı, “fen lisesi açılarak burada yetişen öğrencilerimizin lise eğitimini burada alması sağlanır” dedi.
Kaymakam Türköz de her yıl yüzün üzerinde öğrencimizin fen lisesi kazanarak ilçemiz dışındaki okullara gitmek zorunda kaldığını belirterek “Sistem değişikliğinden kaynaklı olarak fen lisesi talebimiz bekliyor. Olmasını temenni ediyoruz” dedi. Yapımı yakın zamanda tamamlanarak açılan okullar hakkında bilgiler paylaştı.
Başkan Hilmi Erbaş Meslek Lisesi kazandırılması konusunda da ticaret odası üyelerinden talep geldiğini söyleyerek, Bunun gerçekleşmesi için de ticaret odasının elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.
Kentleşmede tarımda, turizmde yeni açılımlar lazım diyen Erbaş, Fizibilitesi yapılmış projelerle devlet büyüklerimize gidilirse önemli kapıların açılacağını düşündüğünü ifade etti.
İlçemizin nüfusunun yakın zamanda 200 binin üzerini görecektir diyen Türköz gelişmeye açık bir şehir. Diğer tatil yörelerine göre konut fiyatları makul. Turizmde de tesisleşme lazım lazım dedi. Yeni hastane konusunda da bilgiler paylaşan Kaymakam Türköz, çok geniş, ferah modern bir hastane olacağını söyledi.
Yapılacak hastanenin beklentinin altında bir yatak kapasitesinin olduğunu belirten Erbaş “Devlet imkanlarını doğru kullanmak lazım. Geleceğe göre planlamalar yapılmalı. Yapılacak hastanenin yakın bir gelecekte yetersiz kalması söz konusu olabilir, Hastanedeki yatak sayısının arttırılması için ilçedeki tüm kurumlar olarak ortak girişimde bulunmamız gerektiğini ifade etti.
Bu konuda eksikliklerimiz olduğunu vurgulayan İzzet Dönmez “Özellikle eğitim sağlık altyapısı buraya yerleşecek kişiler için belirleyici, daha önceki yıllarda bu yüzden ilçemize bürokratları getiremedik, gelenleri burada tutamadık, Gelen kişiler lise düzeyinde önemli bir başarı arıyor. Fen lisesi kazandırılacak yol açılırsa çocukları burada okuyacak veliler bile bunu başaracaktır” dedi.
Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erbaş Kaymakam Türköz’e “Didim’in temel meselelerini sizin başkanlığınızda sorumluluğu bulunan tüm kurumlarla bir araya gelerek konuşulmaya ihtiyacı var. Bu örneği uygulayan kentlerimiz önemli başarılar sağlıyor. Diğer kentlerin önüne geçiyor. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla da “Didim’de imkân ve potansiyel var bunu harekete geçirmek lazım. Devam eden ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla büyükşehirlere olan uzaklığımız azalacak ve çok hızlı büyüyeceğiz” dedi. Ticaret Odasının yakın zamanda gerçekleştirdiği Konsolosluk ziyareti hakkında bilgiler paylaşan Atilla Adalarla Karşılıklı seferlerin başlaması için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Meclis Üyesi İzzet Dönmez de İnsanlar İzmir’den gelerek Bodrum’dan Kos’a Marmaris’ten Rodos’a gidiyor, bunlardan bir kısmı daha yakın olan Didim’i tercih edecektir dedi.
Didim’e yakın bölgelerde gerçekleşen büyük yatırımlar lüks konutların ilçemize özellikle Akbük’e katkısından bahsedilen ziyarette ilçemizde tahsise açılan alanlarda da yatırımlar gerçekleşirse ilçemize önemli bir ivme kazandıracağı söylendi. Turizm konusunda beklentiler konuşuldu. Kurdaki değişikliğin turizm ve ticarete yansıması, Küçük otellerin etkinliği, konut alanlarına dönüşümü değerlendirildi. Büyük tesisler için alternatif turizm seçenekleri spor ve sağlık turizmi ile kışın da tesislerimizin açık kalacağı vurgulandı. İlçemizdeki ticaretin gelişimi konuşuldu Didim’in zaman içerinde gelişimi dile getirildi.
Meclis Üyesi İzzet Dönmez Çevresel etkilerden kurtulduğumuzda ticaret döngüsünü bulacaktır. Ülkemiz hala para kazanmak isteyenler için önemli bir yer. İşler rayına girdiğinde eski günlere çok hızlı dönülecektir” dedi.
Ziyaret sonrasında Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Kaymakam Mehmet Türköz’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Didim, Kaymakam, Mehmet Türköz,