Didim Ticaret Odası Hazır Betondaki Fiyat Artışına Çözüm Arıyor

Didim Ticaret Odası yönetimi Müteahhit üyelerinden ilçemizdeki hazır beton fiyatlarının çevre il ve ilçelerden yüksek olması ve bu sorunun çözümü için gelen talep üzerine ilçedeki beton santrallerinin sahipleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Beton santralleri sahiplerini geçtiğimiz hafta Ticaret Odasında misafir eden Ticaret Odası Yönetimi işyerlerine de ziyarette bulundu. Başkan Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Demirtaş ve Celal Gümüş’ün katıldığı ziyarette sorunun çözümü için değerlendirmeler yapıldı.

İlçemizdeki Beton fiyatların çevre ilçelerden % 20 – 25 oranında yüksek olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Erbaş ulaşımdan kaynaklanabilecek bir miktar farkın kabul edilebilir olduğunu ama söz konusu farkın büyük bir makas oluşturduğunu belirtti. Bu konuda üyelerden gelen talepleri iletmek üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Erbaş, müteahhitlerin bu konuda toplantı talep ettiklerini, çözüm yolu bulunmasını arzu ettiklerini vurguladı.
Beton Üreticileri ise Çimento fiyatlarında artış, bakım maliyetleri, amortisman giderleri ve düşük metrajlardan kaynaklanan işçilik maliyetleri artışın fiyatları yükselttiğini vurguladılar. Peşin ve kısa vadeli ödemeler yapan müşterilerine iskonto sağladıklarını da belirttiler.
Her iki tarafın Ticaret Odası üyesi olduğunu belirten Erbaş “bir orta yol bulmak üzere bu konunun da çözüm geliştirilmesini talep ediyoruz, Beton üreticilerinden makul bir adım bekliyoruz” dedi.
Ticaret Odası Yönetimi nihai bir sonuca ulaşmak amacıyla önümüzdeki hafta hazır beton Üreticileri ile tekrar görüşecek. Akabinde de müteahhit üyeleriyle bir araya gelecek.

Hazır Beton,