Didim Ticaret Odası STK Ziyaretlerine Başladı

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Meslek Komite Başkanları basın toplantısı düzenleyerek son dönemde gündeme getirilen İlçemize Tarıma Dayalı Balıkçılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı hakkındaki iddialara cevap vermişti. Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş Odanın konu hakkında görüşlerini Basın Toplantısına katılan Gazeteciler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşmış,  ilçedeki oda ve derneklere ziyaretler gerçekleştireceklerini belirtmişti.

Bu kapsamda Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Didim Şoförler Odası, Didim Turizm Derneği, Didim Derneği ve Meandros Derneğine ziyaret gerçekleşti.

Ziyaretlere Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Yönetim Kurulu Üyeleri Figen Cevrem Gürsoy ve Celal Gümüş katıldı. Didim Ticaret Odası Yönetimi sırası ile Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ve Yönetimi, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, Meandros Derneği Başkanı Başak Kamacı Budak ve Yönetimi, Didim Şoförler Odası Başkanı Savaş Cengiz ve Yönetimi, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul tarafından misafir edildi.

STK’ları, gelinen süreç ve yaptıkları basın toplantısı hakkında bilgilendiren Erbaş, Odanın bu güne kadar bu olayın gerçekleşmemesi noktasında yaptığı girişimleri anlattı. Konu hakkında daha önce platform toplantısında da bilgilendirmeler yaptıklarını hazırlatan Erbaş, Didim Platformunda yer alan kurumlardan hepsinin çevreye zarar verecek bu işi istemediğini vurguladı.

Erbaş, Didim Ticaret Odasının bu işe destek vermediğini ve bu işin içinde olmadığının altını çizerek “Ticaret Odası işin içinde olmadığı için bu yatırım bu zamana kadar gerçekleşmemiştir” dedi.

Daha önce ilçedeki STK’ların ve karar alıcıların bir arada olduğu tüm işlerde başarı sağlandığını hatırlatan Erbaş, bu işte de ilçedeki tüm STK’ların aynı kararlılıkla bu işe karşı olduğunu belirtti, “Didim’in istemediği hiçbir yatırım gerçekleşemez” dedi.

Zaten olmayacak olan bir konuda çıkan tartışmalardan bir hayır çıkartmak adına Bakanlığın mevcut balık çiftliklerinin bulunduğu alanda kapasite artırmaması ve var olanların başka bir noktaya taşınması için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Erbaş, bu amaçla denizde ve sahillerdeki kirlenmenin raporlanması için Akademisyenlere çalışma yaptıracaklarını ve imza kampanyası gerçekleştireceklerini belirtti. Kurumlardan bu mücadeleye desteklerini istedi. Önümüzdeki günlerde de bir toplantı düzenleyerek STK’larla bir araya gelmek istediklerini belirtti. fikir alış verişinde bulunarak süreci olgunlaştırıp harekete geçeceklerini belirtti.

Ziyaretlerde tüm muhataplar Ticaret Odası Heyeti ile denizde ve karada şahit oldukları kirlenme ve geçmiş ile bugün arasında kıyılardaki değişim hakkında tecrübelerini paylaştı. Didim’in geleceği adına endişelerini belirterek bu projeye karşı çıktıklarını belirttiler. Yapılacak mücadeleye katkı vereceklerini vurguladılar.