Didim Ticaret Odasından Ücretsiz Sigara İçilmez Afişi

İlçemiz Didim’de bir süredir Sağlık Bakanlığına bağlı ekipler tarafından sigara denetimleri yapılmaktaydı. Özellikle iş yerlerinde kapalı alanlarda asılması zorunlu olan “Sigara İçilmez” yazılarını bulundurmayanlar ile eski yönetmeliğe uygun hali ile bulunduran esnaflar uyarılarla karşılaşıyor, gerekli büyüklükte levha asmamaları halinde ceza yazılacağı yönünde uyarılıyordu.

Didim Ticaret Odası bu sıkıntının giderilmesi için; 4207 Sayılı kanuna göre Kamuya veya özel kişilere ait tüm kapalı alanlarda, okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim kurumlarında, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında, Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin icra edildiği yerlerde ve bunların seyir yerlerinde bulundurulması şartı olan 50x70 cm büyüklüğünde afiş bastırarak esnaflara dağıtmaya başladı.
Oda Başkanı Şaban Üstündağ esnaflara çağrı yaparak Tüm işyerlerinde asılması zorunlu olan yönetmeliğe uygun “SİGARA İÇİLMEZ” afişini Odamızdan ücretsiz olarak alabileceklerini belirtti.

sigara içilmez, didim, yönetmelik