Ulusal Meslek Standartları Ve Ulusal Yeterlilikler Görüşlerinize Sunuldu

Sayın Üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; revize edilen 3 adet Ulusal Meslek Standardı (UMS) (Ayakkabı İmalatçısı (seviye 4), Saraciye İmalatçısı (seviye 4), Sayacı (seviye 3)) ile 5 adet Ulusal Yeterlilik (UY) (Model Makineci (DerilKürk Hazır Giyim (seviye 4)), Kesimci (DerilKürk Hazır Giyim (seviye 4)), Ayakçı (DerilKürk Hazır Giyim (seviye 3)), Kesimci (Ayakkabı (seviye 3)), Kesimci Saraciye (seviye 3)) görüşe açılmıştır.

Söz konusu UMS ve UY'lere https://tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2676&lst=DuyurularListesi adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS ve UY'lerin incelenerek, varsa taslak çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'ne iletilmek üzere, en geç 28 Eylül 2018 tarihine kadar Odamıza bildirilmesi hususunu,
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,