İlçemizdeki Plan Mağduriyetleri Çözüldü

Didim Belediyesi ve Didim Ticaret Odası ortak bir basın toplantıyla 1/25 binlik planlarda yaşanan mağduriyetin ortadan kalktığını kamuoyuna duyurdu.

Basın Toplantısına; Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Teke, Celal Gümüş ve Meclis Üyesi Tevfik Güroğlu katıldı.
Basın toplantısında ilk konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş toplantının 1/25 binlik planlarda yaşanan mağduriyetlerde gelinen son nokta ve alınan karar hakkında olduğunu hatırlatarak “Didim’in gündemini meşgul eden planlarla ilgili eksiklikler ve hatalar ortaya çıktıktan sonra çalışanlarıyla birlikte çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. “Belediye Başkanımızın ve bizim girişimlerimizle, Büyükşehir Belediye başkanlığınca sorunun çözümü için adımlar atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisince 1/100 bin ölçekli plandan gelen ve Çevre bakanlığının yetki alanının dışından kalan, 1/25 bin ölçekli plandan kaynaklanan aksaklıklar düzeltildi. Herhangi bir parsel ayrımı yapılmaksızın düzenleme yapıldı. 1/100 bin ölçekli planlardaki sorunların çözümü için Didim Belediyemiz, odamız ve Büyükşehir Belediyesi Bakanlık nezdinde düzeltilmesi noktasında adımlar atacak. Bu süreçte destek olan Aydın BŞB Başkanımıza, Didim belediye başkanımız ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum”dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise itirazların değerlendirilmesi sonucunda planın daha önceki duruma geri getirildiğini, yine büyükşehir meclisinden oy birliği ile geçen bu durumun 1/100 binlik planlarda gösterilmesi için bakanlığa tavsiye kararı da alındığı belirtti. İmbat Bölgesinde sağlık ve üniversite alanı olarak belirlenen alanın da hazine arazisine çekilerek, burada yaşanabilecek mağduriyetin giderildiğini de söyledi.
Başkanlar, Didimli vatandaşların itirazını değerlendirerek karar veren Büyükşehir Belediye Başkanına ve Meclise teşekkür ettiler.

aydın, büyükşehir, plan,