Oda Yönetimimiz DİGİAD’ın Yemeğinde İş Dünyası ile Bir Araya Geldi

Didim'de Genç İş Adamları Derneğinin (DİGİAD) ev sahipliğinde Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GESİFED), ve İlçemizdeki sivil toplum ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcılarımız Ali Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Teke, İsmet Kartal ve Enver Demirtaş’ın katıldığı, Didim Aquasis Deluxe Resort & Spa otelde gerçekleşen yemekte TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan GESİFED Başkanı Aysun Nalbant Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Ali İhsan Kubaliç, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şerif Erul, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Didimli işadamı da davetliler arasındaydı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan DİGİAD başkanı Özgür Deniz toplantının amacının iş adamları ve oda başkanlarını en etkili şekilde bir araya getirmek olduğunu belirtti. Deniz" Bizim de amacımız Didim'in ekonomisini, turizmini ve diğer sektörlerimizi hep beraber ortak bir akıl ortaya koyarak çok iyi bir noktaya taşımaktır" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanımız Hilmi Erbaş “ilçemizin sorunlarını aşmak için sağlıklı çözümler üretmeliyiz diyerek" 2001 krizi bizim ülkemize önemli kayıplar getirdi. 2001 krizinden sonra Türkiye finans sektörünü düzeltmek için ortak bir akılla bir netice alındı. İnanıyorum ki bugün ki krizden de el birliğiyle hareket edersek bu süreçleri de atlatacağız." Şeklinde konuştu.
Didim ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini söyleyen GESİFED başkanı Aysun Nalbant Didim'in henüz birçok güzelliğinin keşfedilmediğini ifade ederek potansiyelinin değerlendirilmesi için önerilerde bulundu.
Didim'in Türkiye ve dünyada turizm merkezi haline gelmesi için son yıllarda bir hayli mesafeler kat ettiklerini belirten Didim Belediye Başkan Yardımcı Salih Bankoğlu, turizm, inşaat ve tarım sektörlerinde gerekli ivmenin yakalanarak elimizden gelen bütün imkanları ortaya koymak suretiyle bir marka haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.
Didim'in Bölge ve yörenin yükselen konumunda olduğunu kaydeden Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise Didim'in benzer destinasyonlara göre eksiklerinin ve avantajlarının olduğunu da dile getirerek "en büyük sıkıntımız tesisleşme, 90 km sahili ve hazine arazilerinin fazlalığı bu konuda açığı kapatacak potansiyeli sunmaktadır, dedi.
TÜRKONFED başkanı Orhan Turan Büyüme değil kalkınma odaklı bir ekonomi modeline geçilmesi gerektiğini belirtti. Turan " Turizm başta olmak üzere artık sektörlerimizin hızla dijitalleşen dünyaya adapte olmasını sağlamamız gerekiyor. Bacasız sanayi turizmin dijital dönüşümünde odak sektörlerimizden biri olduğunu düşünüyoruz. Turizmde paradigma değişikliğine ihtiyacımız var. Katma değeri yüksek nitelikli ve kaliteli bir turizm sektörü yaratmak, kurumsallaşan, markalaşan sürdürülebilir bir turizm 4.0 devrimi başlatmamız ve yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor." dedi .
Konuşmaların ardından katılımcılara DİGİAD yönetimi tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra ise bütün katılımcılar sahneye davet edilerek toplu fotoğraflar çekildi.

digiad