Odamızda İmar Barışı Bilgilendirmesi Yapıldı

Didim Ticaret Odası imar barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları imar barışının amacı, kapsamı, yasanın getirdiği avantajlar ve uygulama usulleri gibi konularda bilgilendirmede bulundu.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, CHP’li Didim Belediye Meclisi üyeleri Erdal Baylan ve Hatice Gençay, oda yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Didim Ticaret Odası üyeleri, mimarlar, mühendisler, emlak ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı.
Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, toplantının imar kanununa eklenen geçici maddeyle yapılardaki imar mevzuatına aykırı yapılarla ilgili düzenlenen imar barışı çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’deki imar planları yapımı ve kentleşme süreci hakkında konuşan Erbaş, “Maalesef bir takım nedenlerle uzun zamandır çok sağlıklı kentleşme ve sağlıklı planlama süreci yaşayamadığımız için zaman zaman imar affı ile karşı karşıya kalıyoruz. Temennimiz önümüzdeki dönemlerde bundan sonraki dönemlere ilişkin imar planı yapım sürecinden başlamak üzere daha özgür bir kentleşme, daha nitelikli yapılaşma, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kentleşme gibi önümüzdeki süreçte çok daha nitelikli planlama imkanı bulabilmektir.” dedi. Didim’in Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Erbaş, Didim’de de kentleşme konusunda sorunlarla birtakım karşılaştıklarını kaydederek, konunun bütününde gelecekte sağlıklı kentler inşa etmek için yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürü Hüseyin Doğan, Yapı Denetim Şube Müdürü Erman Avanaş ve İnşaat Mühendisi Ahmet Karabulut, imar barışı hakkında bilgiler aktardı. Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürü Hüseyin Doğan, 6 Mayıs’tan itibaren 3094 sayılı İmar Kanunu’na eklenen geçici 16. madde kapsamında imar barışının düzenlendiğini söyledi.
Bilgilendirmenin ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Didim, İmar Barışı