Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Aydın İş Dünyası ile Bir Araya Geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile Aydın’da "İş adamlarıyla İstişare Toplantısı" yapıldı. Aydın Sanayi Odasının Ev Sahipliğinde Aydın Ticaret Borsasında yapılan toplantıya Didim Ticaret Odası adına Başkan Hilmi Erbaş ve Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın katıldı.

Varank, İş adamlarıyla İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak tüm politikalarında yatırımı ve üretimi merkez aldıklarını söyledi.

Üreticinin daima yanında olduklarını ve onlardan üretime odaklanmalarını beklediklerini vurgulayan Varank, son dönemde istihdamı artırmak amacıyla önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anlattı.
İstihdam desteklerinden bahseden Varank, OSB'lerdeki arsa tahsis süreçlerini hızlandırdıklarını ve Bakanlığın sera yatırımı teşviklerini de arttırdıklarını söyledi. Aydın'ın da dahil olduğu gelişmiş bölgelerde sera yatırımı yapımı için minimum arazi miktarını 40 dekardan 20 dekara indirdiklerini ifade etti.
KOSGEB'in yeni bir çağrıya çıktığı müjdesini veren Bakan Varank, Bugünden itibaren akıllı dijital teknolojileri desteklemeye başladıklarını, Bu teknolojileri yerli olarak geliştiren KOBİ'lere uygulama ve ticarileşme desteği verdiklerini belirtti. “Ayrıca seracılık yatırımları da dahil olmak üzere üretim süreçlerini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'leri de teşvik edeceğiz” dedi.
Aydın'ın potansiyelinin tarımda, turizmde, sanayide çok güçlü olduğunu kaydeden Varank, tüm amaçlarının kentin potansiyelini açığa çıkarmak olduğunu belirtti.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de Aydın'ın 3 milyar dolarlık ihracat hedefine tarım ve madencilik ürünleri işleyerek ulaşacağını söyledi.
Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş da Aydın için tarım, turizm ve termalin çok önemli olduğunu, bu potansiyeli kullanarak Aydın'ı dünyada parmakla gösterilecek bir şehir haline getirmeyi planladıklarını ifade etti.
Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de 2018 yılında toplam 725 milyon dolar ihracat, 250 milyon dolar da ithalat yapıldığını belirtti. İhracat hedeflerine ulaşılabilmesi için yüksek teknolojik ürünlere yoğunlaşmanın önem taşıdığını söyledi.

Mustafa Varank, Aydın