Türkiye Tek Vegan Festivali Didim Vegfest Başladı

Türkiye'nin ilk ve tek Vegan festivali olan Didim Vegan Festivalinin ikincisi başladı. Didim Belediyesi, Didim Turizm altyapı hizmet Birliği, ADÜ Didim MYO ile çeşitli dernek ve vakıfların katkı sunduğu festival 4 gün sürecek. Binlerce yıllık Apollon Tapınağı ve çevresinde gerçekleşen festivale CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Didim Fahri hemşerisi ve turizmci Hüseyin Baraner, kamu kurum amirleri, Oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bal Kabağı sahnesinde gerçekleşen açılış öncesinde yöresel halk oyunları ekipleri oyunlar oynadı. Ardından konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş "Festivalin ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sürdürebilir şekilde devamını hep birlikte yürütelim. Didim Ticaret Odası olarak bu festivali takdir ediyor ve destekliyoruz. İlçemizin ticaretine ve tanıtımına katkı koyduğu için teşekkür ediyoruz. Didim bugün içinde bulunduğu durumdan ileriye taşıyacak bir ruha ihtiyacı var. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Odalarımızla beraber hep beraber ileriye taşıyacak sürdürülebilir kent inşa etme noktasında sorumluluğumuz var. Bu organizasyonu düşünenlerden hazırlanmasında emek veren isçi kardeşimize kadar herkese çok teşekkür ederiz.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise "Geçen yıldan aldığımız güçle festivali bu yıl 4 güne çıkardık. Katılım güzel katılanlar ile sunum yapanlar mutlu; dolayısıyla bizde mutluyuz. Biz zor bir yolda olduğumuzu biliyoruz. Emin adımlarla gidiyoruz. Bir yaşam felsefesini anlatmaya çalışıyoruz. Son derece güzel bir festival oldu; bu anlamda çok mutluyum. “dedi.
Didim Fahri hemşerisi ve turizmci Hüseyin Baraner ise yıllardır ülkemizden turizm penceresinden çok büyük mesajlar gönderdik. Didim bizim âşık olduğumuz bir kentti; bu kadar tarihi zenginlik üzerine bizim de bir değer koymamız gerekiyor demiştik. Buranın doğasın tarihine ve zenginliği için bu kararı aldık. Çok güzel oldu. Yurt dışından ülkemize gelmek isteyenlere Bir paketle bunu sunacağız. Gelecek yıl bu uluslararası festival olacak. Vegan dünyada hızla gelişiyor. Bizde bunun içerisinde yer alacağız. Bu noktada bize bu olanakları veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. “dedi. Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise daha önce görev yaptığı yerlerde birçok festival yapıldığını belirterek Didim zor olanı tercih etmiş. Güzel olanı başaracaklarını sanıyorum. Bu tür etkinlikler Didim'in de tanıtımına katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “dedi. Konuşmaların ardından ilçe protokolü stantları gezerek bilgiler aldı.
4 gün sürecek olan festivalde mutfak atölyeleri, çeşitli paneller, çocuklara yönelik atölye çalışmaları ile konserler verilecek,

Vegan, Didim, Vegfest