Söke Ticaret Odası Yönetimi Didim Ticaret Odasını ziyaret etti. Ortak yapılabilecek etkinlikler, geliştirilebilecek projeler ve her iki Odanın üyeleri arasında iletişimin ve ticaretin güçlendirilmesi konularında fikir alış verişinde bulunuldu.
Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Didim’in geçmişte Söke’ye bağlı bir yerleşim birimi olduğunu hatırlattı. “boynuz kulağı geçti” diyerek yıllar içerinde Didim ve Kuşadası’nda kat edilen bu gelişimin gurur verici olduğunu söyledi. Ortak tarım ve turizm ürünleri ile bölgedeki tarihi kentlerin tanıtımı için birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak istiyoruz diyen Söke Ticaret Odası Yönetimi UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine giren Priene Antik Kentinin kalıcı listede yer alması için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Söke Organize Sanayi Bölgesinde yeni tahsise açılacak bir saha olduğunu hatırlatan Kutlay, Didim’deki yatırımcılardan sanayi üretimi yapmak isteyenlerin de yatırım yapabileceğini belirterek girişimcilere çağrıda bulundu.
Didim’de yapılması planlanan ve Ticaret Odası ile birlikte tüm tarafların karşı çıktığı balıkçılık ihtisas organize sanayi gölgesi yatırımının Söke’ye de olumsuz etkileri olacağını belirterek Didim Ticaret Odasının karşı duruşunu desteklediklerini belirten Kutlay, “önemli olan çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmaktır” dedi.
Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdinç Algür de Aydın’da ve çevre ilçelerle ortak çalışmalar gerçekleştirmesinin bölgedeki ticareti geliştirmek ve yön vermek için önemli olduğunu söyledi.
Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Söke Ticaret Odasına ziyaretleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında Aydın’daki Odaların sorunlarının ortak olduğunu, bunların çözülmesi için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu belirtti. Birlikte hareket eden illerin gelişmişlik yönünden diğer illerden farklılaştığını vurguladı. Balık Çiftliklerinin kirletici etkilerini raporlamak için çalışmalar yaptıklarını belirten Erbaş, Menderes Nehrinin de Afyon Dinar’dan başlayarak tüm yerleşim birimleri ile tarımda yanlış gübreleme ve ilaçlama kaynaklı kirliliği Denize taşıdığını söyleyerek bu konunun da birlikte hareket edilerek çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
Bölgemizde de örnekleri görülen yanlış yatırımların hem yatırımcıyı hem de o bölgede ticaretle uğraşan diğer kişileri etkilediğini aynı zamanda kaynak israfı ile milli servet kaybına sebep olduğunu söyleyen Erbaş, yatırımların planlanması için kurullar oluşturulması gerektiğini söyledi. “Bunun düzelmesi için Meslek Örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerekmektedir” dedi.
Ziyarette Önümüzdeki günlerde Nazilli’de yapılacak olan Aydın Oda – Borsaları toplantısı için gündem önerileri değerlendirildi.
Söke Ticaret Odasından Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay, Başkan Yardımcıları Erdinç Algür ve Mehmet Akbudak, Meclis Başkanı Veysel Kara, Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Karaman ve Meclis Başkan Yardımcısı Fevzi Paksoy’un katıldığı ziyarete Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ve Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ev sahipliği yaptı.