Didim Ticaret Odası ve Esnaf Odası Belediye Yönetimi İle Bir Araya Geldi

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebubekir Apaydın, Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Figen Cevrem Gürsoy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ile birlikte Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Ziyarette Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve İyi Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener de yer aldı.

İlan ve reklam vergileri gündemi ile gerçekleşen ziyarette Oda temsilcileri ilçemiz Didim’in yakın çevredeki turizm beldelerine kıyasla ilan ve tabela vergilerinde yüksek kaldığını, korona virüs salgını ile zor durumda kalan ticaret erbabına yardımcı olunması talebini Başkan Atabay’a iletti.  Didim’de tahakkuk ettirilen ücretlerle diğer ilçelerin kıyaslandığı bir tabloyu Başkan Atabay’a sundu.

Başkan Atabay mevcut tarifenin 2011 yılında alınan meclis kararı ile belirlendiğini ve o zamandan bu tarafa zam yapılmadığını ifade etti. Büyükşehir yasası ile caddelerde yetkinin büyükşehirde olduğunu, Didim Belediyesine tabela vergisi ödeyen işyerlerinin ciddi oranda azaldığını hatırlattı. Mevcut durumda tüm ödemelerde esnafa kolaylık sağlandığının altını çizdi. Oda temsilcilerinin tabela vergisine 2021 yılı bütçesinde de zam yapılmaması yönünde talebine konunun belediye meclisi yetkisinde olduğunu hatırlatarak değerlendirileceklerini ifade etti.

Ziyarette İlçe Ekonomisinin durumu ve Kovid-19 Pandemisinin ilçe turizmine yaptığı olumsuz etki, İnşaat sektörünün son durumu, yaz sezonunda uygulanan inşaat yasakları, altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Atabay misafirlerine devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi.

×