Devlet Hastanesinden Odamıza Teşekkür Plaketi

Didim Ticaret Odası geçtiğimiz ay Devlet Hastanesine yoğun bakım tipi solunum cihazı bağışı gerçekleştirmişti. Didim Devlet Hastanesi, katkılarından dolayı Ticaret Odasına teşekkür plaketi verdi.

Plaket taktimi öncesi konuşan Kaymakam Halil Avşar Ticaret Odası ve diğer hayırseverlerin bağışlarıyla korona virüs ile mücadeleye önemli katkı sunulduğunun altını çizdi. “Ticaret Odası Yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ticaret Odası Başkanı Erbaş, Odanın salgın sürecinde üyelerinin talepleri ve ihtiyaçlarının yanında ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında inisiyatif aldığını ve imkanlar ölçüsünde katkı sağladığını söyledi. Devlet Hastanesine solunum cihazı bağışı ve uzaktan eğitime erişimde teknolojik imkanları olmayan öğrencilere tablet bağışı gibi konularda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti. Solunum cihazını alırken Ülkemizin stratejik kurumları tarafından üretilen Yerli ve Milli Biyovent marka yoğun bakım tipi cihaz tercih ettiklerini hatırlattı. İlçemizin tüm sorunlarının çözümünde kurumların kollektif bir akılla hareket etmesinin gerekliliğine vurgu yapan Erbaş, Ticaret Odası olarak çözüm bekleyen sorunların tespiti ve karar alıcılara iletilmesi noktasında görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla geçtiğimiz yaz yurtdışından ilçemize gelen yabancı turistlerin ve yurtdışında ikamet eden vatandaşlarımızın geri dönüşlerinde son 48 saat içerisinde PCR testi zorunluluğu olduğunu hatırlattı. O dönem Devlet Hastanesinin test merkezi kurarak ve sonuçların hızlıca vatandaşa ulaştırılması için büyük gayret gösterdiğini ifade etti. Sorunsuz bir şekilde sürecin atlatıldığının altını çizerek “Hastane yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Didim Devlet Hastanesinde yapılan Plaket takdiminde; Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Bilgiç, İlçe Sağlık Müdürü Oben Döndü, Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Figen Cevrem Gürsoy, İsmet Kartal ve Burhan Teke, Başhekim Yardımcısı Halil Akıl, Başhemşire Şerife Ege ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Güneş yer aldı.