Didim Ticaret Odası tarafından düzenlenen, “Milet’te Felsefe Nasıl Başladı” isimli konferansın konuşmacısı Felsefeci, Çift ve Birey Terapisti Dr. Ufuk Yaltıraklı’ydı.
Felsefeyi tüm hayatının merkezi haline getiren Yaltıraklı Tales Anaksimandros ve Anaksimenes’i yetiştiren Milet’in fikir ortamını ve felsefe dünyasına katkılarını anlattı.
Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Cengiz, Meclis Üyesi Hikmet Atilla, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konferansın bitiminde Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Dr. Ufuk Yaltıraklı’ya Odanın basımını üstlendiği Yoran Didim’in Kayıp Köyü kitabı ve hediye takdim etti.
Dr. Ufuk Yaltıraklı kimdir?
İstanbul Üniversitesi’nde felsefe, psikoloji ve sosyoloji öğreniminin ardından „Freie Universiteat Berlin“de doktora seminerlerine katılıp, tezini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde verdikten sonra Berlin’e dönerek önce iki büyük üniversitesitede (Freie Universiteat Berlin – Humbolt Universiteat zu Berlin) yıllarca dersler vermiştir. Daha sonra Nürnberg-Erlangen Friedrich-Alexander Üniversitesi‘nde beş sene öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
Dr. Yaltıraklı Berlin’in saygın psikoterapi enstitülerinden olan “Institut für Systemische Impulse und Ausbildung”da psikoterapi eğitimi almış, ayrıca Almanya sistemik terapistler çatı örgütü olan Systemische Gesellschaft (SG)’den de psikoterapist olarak çalışma zertifikasını alarak sistemik çift ve birey terapisti ve danışmanı olarak çalışma hakkına sahip olmuştur.
Ayrıca Berlin Felsefe Akşamları olarak tanınan etkinliği onsekiz senedir ve parelel olarak İstanbul Kadıköy’de de yedi senedir İstanbul Felsefe Akşamları’nı sürdürmekte olan Dr.Yaltıraklı özellikle bu seminerlerde anlam odaklı Logoterapi ve Varoluşçu Psikoterpi’nin felsefi geri planını temel alarak felsefeyi yaşama sokmayı, ondan sağlıklı bir ruh yapısı için gerekli olan ‘iyi yaşam’ anlayışını kazanmayı hedeflediği için Berlin’de ve İstanbul’da büyük bir ilgiyle izlenmektedir. ‘Berlin Felsefe Akşamları’nın adeta bir ‘gurup terapisi ’ne dönüşmesi birçok izleyiciyi kendine çekmiş ve olumlu eleştiriler almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Antik Çağ Felsefesi, Metafizik, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Fenomenoloji, Hermeneutiktir.
Ayrıca beş seneden beri Bodrum, Marmaris ve Gökova/Akyaka’da yaz aylarında felsefe toplantıları gerçekleştiren Dr. Yaltıraklı terapi hizmetine de şu sıralar online olarak devam etmektedir.