Turizmde Kadın İstihdamı Projesi için Paydaşlarla Bir Araya Geldik

TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun geliştirdiği “İşimiz Temiz” ve “Turizmde Kadın Eli” projelerinin Didim’de de uygulanması için harekete geçen Didim Ticaret Odası Yönetimi ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri bir dizi ziyaretten sonra paydaş kuruluşlarla bir araya geldi.

İşe ihtiyacı olan kadınların turizm sektöründe istihdamı için yetkinlikler kazandırmak ve Turizm sektöründe çalışan kadınların karar mekanizmalarında yer alacağı Üst Düzey Yönetici pozisyonlarına aday olmaları için motive etmek, bu pozisyonlarda ihtiyaç duyulan niteliklerle ilgili farkındalığı artırmak, donanımlı, sektöre değer katan kadın varlığının daha görünür olmasını sağlamak amacıyla TOBB Kadın girişimciler Kurulu tarafından başlatılan Kadın Eli Projesi kapsamında turizm işletmelerinin ihtiyaçlarını belirleyerek istihdam odaklı eğitimler verilmesi, sonrasında da mevcut çalışanların eğitilmesi, donanımlarının artırılarak meslekte yükselmeleri amaçlanıyor.

Katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı açan Başkan Erbaş, paydaşlarla turizmde kadın istihdamını artırmak amacıyla ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim başlıklarını belirlemek, mutabık kalınan alanlarda takvimlendirmek, Kasım 2024 ila Mart 2025 arasında eğitim çalışmaları yapmak istediklerini söyledi. Turizm işletmelerinden de bu proje kapsamında eğitim alanların istihdamı konusunda destek isteyeceklerini söyledi.

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Üyesi Nuran Aslan projenin amaçları, proje kapsamında verilebilecek eğitimler ve örnek çalışmalar hakkında bilgi veren sunumunu yaptı.
Diğer paydaşlar da sıra ile söz alarak önerilerde bulundular, ihtiyaçlar ve projeye katkı sunabilecekleri alanlar hakkında bilgiler verdiler.

Toplantıya; Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Şinasi Yaylagül, ADÜ Didim MYO Müdür Yardımcısı Metin Polat, DİTAB Başkanı Simge Kamacı, Didim İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Esra Fırat, Didim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Talip Şahin, Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Doğanlı, Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sayın, Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Şap, Didim Ticaret Odası Turizm Meslek Komitesi Başkanı Bedri Altıntaş, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Üyesi Nuran Aslan, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Üyesi Hüseyin Anıl Genç, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Öznur Kale, Söke İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğünden Mehmet Tiril ve Zeliha Akın, Halk Eğitim Merkezi İngilizce Öğretmeni Dilara Karakuloğlu ile Didim Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Güneş katıldı.