Didim Sağlık Turizminde Avantajlarını Değerlendirmeli

Didim Ticaret Odası Sektörel Gelişim Stratejileri Projesi kapsamında sağlık turizmi alt sektör toplantısı yaptı. Sağlık kuruluşları, diş klinikleri ve güzellik merkezleri temsilcilerinden oluşan katılımcıların görüş ve önerilerini aldı.
TOBB ekonomi Teknoloji üniversitesi ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve sektör bileşenlerinin iş birliği ile Didim sektörel gelişim stratejileri projesini yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, “sağlık turizmi başlığında sizlerin düşünce ve önerilerine ihtiyacımız var” dedi.
Didim’in hızlı bir büyüme gösterdiği, ekonomik büyümede Turizm’in çok önemli bir paya sahip olduğunun altını çizen Erbaş, bu durumun doğru yönetilmesi, sürdürülebilir olması açısından ne gibi çalışmalar yapılabileceğin cevabını aradıklarını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının Didim için hazırladığı projeye öneri sunmak, sektör bileşenlerinin görüşlerini aktarmak için aracılık görevi de görmüş olacağını dile getirdi. Bakanlığın yaptığı çalışmalarda ve gelecek öngörülerinde sağlık turizmi çok önemli bir yere koyduğunu da hatırlattı.
Sağlık turizminin, turizmin içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu, sayısal verilere sahip olunmasa da bu işi yapan insanlarla yaptıkları görüşmelerde bu potansiyeli gördüklerini belirten Erbaş, hem sağlık hem estetik anlamında hizmet çeşitlerinde arttırarak yurt dışında özellikle Batı Avrupa’daki insanlara hali hazırda yapılan hizmetin artarak devam etmesinin önemli olduğunu söyledi. Hizmet kalitesi, hekimlerimizin kabiliyeti, fiyat avantajı ve iklimin İlçemize avantaj sağladığını vurguladı. Sağlık turizminin yaz sezonu dışında tüm yıl boyunca da yapılabilecek bir faaliyet olarak ciddi bir döviz girişi sağladığına dikkati çekti.
Hava kalitesi için Didim Belediyesinin Dokuz Eylül üniversitesi ile yaptığı raporlama çalışmasına atıfta bulunan Erbaş, Didim’e yerleşen astım ve KOAH gibi hastalıkları olan insanların şikayetlerinin azaldığının herkesin malumu olduğunu sözlerine ekledi.
Proje Koordinatörleri Prof. Dr. Yavuz Ercil ve Dr. Türkay Kısa katılımcılardan; yurtdışından tüm yıla yayılan sürekli ulaşım, Didim’in havalimanları ile ulaşımının iyileştirilmesi, turizm ve sağlık turizmi fuarları başta olmak üzere tüm tanıtım mecralarında sağlık ve güzellik hizmetlerine yer verilmesi, Koruyucu sağlık hizmetleri, hava kalitesinin avantajları, kent markası ve altyapısının sağlık turizmine etkisi, meslek etiği, rekabette fiyat odaklı değil hizmet kalitesi ile farklılaşma, sektörün içi iletişim ve benzeri konularda görüş ve önerilerini aldılar.
×